top of page

הכלב הורס את הבית

 

גורים וכלבים בוגרים גורמים להרס בבית מהרבה סיבות שונות. הנזק יכול להיות מזערי כמו לעיסת נעל או מאסיבי כמו יצירת בורות בספה והרס דלתות. לא פעם שמעתי על אנשים שמסרו את הכלב כי רצו להביא סלון חדש הביתה וחששו מהנזק הכספי. במקרים של הרס, הבעלים סובלים וכתוצאה מכך גם הכלב. תחשבו כמה נורא זה לצאת מהבית בידיעה שאתה הולך לחזור לתוהו ובוהו וחורבן. אין ספק שכל היום שלך משתבש ומצב הרוח ירוד. כאשר אתם מגיעים הביתה אתם כבר נכנסים בדלת עם הפרצוף הכועס של "מה עשית עכשיו", והכלב שכבר מותנה לכעס שלכם מתקפל בתוך עצמו איך שאתם נכנסים הביתה (ולא, הוא לא יודע שהוא עשה משהו לא בסדר הוא רק מותנה לפרצוף, לטון ולתנועת הכעס שלכם כאשר אתם נכנסים הביתה!!).

 

בגורים, לעיסת דברים היא חלק מתהליך חקירת הסביבה ( לקריאה נוספת על איך לווסת נשכנות והרס של גורים "הגור נושך את הילדים ולועס נעליים"). אם ההתנהגות לא מטופלת בגיל צעיר היא יכולה להפוך להרגל והכלב יכול לעסוק בהרס כל פעם שקצת משמעם לו או שלא פרק מספיק אנרגיה בטיול.

פעמים רבות ישנה מחשבה מוטעית שתיחום או קשירה (רק לא קשירה!!) יוכלו לפתור את הבעיה כי כך בעצם הכלב לא יוכל להרוס. כמובן שהמחשבה הזאת שגויה מאחר והיא מתייחסת רק לסימפטום שהוא ההתנהגות ולא למה שגורם להתנהגות של ההרס לקרות. אם נחפש את הסיבה להרס נמצא שלרוב מדובר בכלב שנמצא בסטרס בגלל חרדות למיניהן, חוסר פורקן מספק של אנרגיה, גירויים מפחידים מחוץ לבית ועוד.

 

כאשר הכלב שלכם הורס את הבית נסו לשאול את עצמכם מה יכולה להיות הסיבה. האם עשיתם איתו טיול של עשר דקות בלבד לפני שיצאתם ליום עבודה של עשר שעות? האם הוא חרד כאשר אתם עוזבים את הבית? האם הוא סתם משועמם או מתוסכל כי השארתם אותו לבד?

 

לא משנה איזה שאלה תשאלו את עצמכם, התשובה היא בטוח לא "הוא עושה לי דווקא". אם תגרמו לעצמכם להאמין שהכלב עושה לכם דווקא אתם רק תיצרו לעצמכם תסכול שלא לצורך. אם תבינו שמשהו באמת עובר על הכלב שלכם, יהיה לכם יותר קל להיות סלחניים כלפיו ולעבוד על טיפול בבעיה ממקום נקי של הבנה ולא מתוך כעס. ההרס שאתם חווים הוא רק סימפטום לבעיה האמיתית של הכלב, ועל כן חשוב להפנות משאבים לטיפול בבעיה עצמה.

 

אבחון נכון לסיבה של ההרס הוא קריטי בכדי לטפל בבעיה בצורה נכונה. אם הכלב בסטרס כאשר הוא נשאר לבד, אנסה להבין מה מקור הסטרס בכדי לעבוד מולו. כך למשל כלב שנבהל מקולות המגיעים מחדר המדרגות (אנשים, מעליות וכד'), כדאי יהיה לעבוד מול אותם גירויים שמפחידים אותו, בכדי לשנות את ההתניה ולהפוך אותם לדבר חיובי או לגירוי פחות מאיים שהוא יכול לחיות איתו בשלום.

 

 

חלק חשוב בתהליך האבחון הוא גם לחקור היטב מה הכלב הורס (סתם נעל או רהיטים שלמים), מה מידת ההרס (כמה סימני שיניים או פירוק מוחלט) והאם אלה חפצים שאתם באים איתם במגע או סתם חפצים שרירותיים.

 

עוד דבר שיכול לעזור מאוד בתהליך האבחון הוא להשאיר מצלמת וידאו שתתעד את התנהגותו של הכלב כאשר אתם לא נמצאים. תיעוד כזה יכול ללמד אותנו הרבה על הטריגרים להתנהגות שלו ועל משך הזמן שהוא יכול להרגיע את עצמו.

 

לא משנה מה הסיבה להרס תמיד טוב ונכון לצאת לטיולים ארוכים ומשחררים עם פעילות מגוונת שמספקים לכלב פורקן אנרגיה טוב. אפשר להוסיף גם עבודה על משמעת בחוץ ובבית על מנת לעייף את הכלב. כדאי במקרים רבים לתחם את הכלב גם כדי למנוע את ההרס וגם כדאי לשמור על בריאותו אך חשוב לזכור שזה לא הפיתרון אלא רק אמצעי מניעה. רצוי להשאיר דברים מעניינים ללעיסה כמו עצמות בקר, משחקי חשיבה שהכלב צריך לפענח איך לגרום לאוכל להופיע, וכמובן צעצוע או שניים שהכלב מאוד אוהב. כל הדברים האלה מעייפים את הכלב, וכלב עייף הוא כלב יותר רגוע עם רמת סטרס נמוכה יותר, ונקודת הפתיחה לעבודה איתו תהיה הרבה יותר טובה.

 

אם הכלב שלכם עדיין הורס את הבית, פנו אלי עוד היום לאבחון וייעוץ.

מני מאייר - אילוף כלבים מקצועי.

054-6515174

bottom of page